15 Европейска конференция по обществено здраве 9 – 12 ноември 2022, Берлин

Тема на конференцията: УКРЕПВАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ СИСТЕМИ: ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО И ПОДГОТОВКА ЗА НЕОЧАКВАНОТО 

15-та Европейска конференция по обществено здраве в Берлин ще бъде първата след Марсилия 2019 г., която ще се проведе на живо и присъствено от 9 до 12 ноември. Мястото на провеждане на конференцията (Hub27) ни предоставя широки възможности за неформални разговори, личен обмен на информация и работа в мрежа на живо. Надяваме се да се присъедините към нас и с нетърпение очакваме да Ви посрещнем в Берлин.

ПОДАВАНЕТО НА РЕЗЮМЕТА Е ОТВОРЕНО ОТ 1 ФЕВРУАРИ

Изпращането на резюмета за 15-та EPH конференция 2022 е отворено от 1 февруари до 1 май 2022 г., 18:00 CET. Могат да се подават резюмета за семинари, за устни презентации, pitch презентации (по-кратки устни презентации в зала) и електронни постери. Всички сесии са с продължителност  60 минути.  

МЕНТОРСКА ПРОГРАМА ЗА РЕЗЮМЕТАТА

EPH конференция предлага менторска програма, предоставяща възможност на млади и/или по-малко опитни лица, подаващи  резюмета да получат обратна връзка от опитни рецензенти. Програмата започва на 1 февруари 2022 г. Повече информация ще бъде обявена на уебсайта на EUPHA за конференцията. 

РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрацията за виртуалната 15-та EPH конференция започва на 1 април 2022 г. Таксите за регистрация ще бъдат обявени на уебсайт на EUPHA за конференцията. 

ТЕМА И ПРОГРАМА

Темата на 15-та EPH конференция 2022 ще бъде „Укрепване на здравните системи: подобряване на здравето на населението и подготовка за неочакваното“. През последните години разбрахме от пандемията Covid-19, че инфекциозните болести нямат граници. Въпреки че успешното разработване на ваксини,  разпространението на вариантите Delta и Omicron по целия свят ни показа, че тези ваксини все още не са достъпни за всички. На конференцията ще обсъждаме подходите на общественото здравеопазване за постигане на по-добро здраве на населението. Как може Европа да поеме по-активна роля в глобалното здраве? Европа трябва да използва своите знания и влияние, за да балансира пазарните сили, да разшири регулаторния надзор и да създаде социално отговорни системи за здравеопазване, особено когато става въпрос за разпространение на ваксини и основни лекарства. 

МЯСТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

15-та конференция EPH ще се проведе в Hub27, част от Messe Berlin. Hub27 е най-модерният, многофункционален конферентен център в Германия. До него се стига лесно с U-Bahn и S-Bahn от всички части на Берлин. Можете да стигнете до Берлин с влак от всяка точка на Европа. Високоскоростните влакове на дълги разстояния пристигат и заминават от Hauptbahnhof. Полети до и от новото международно летище Берлин-Бранденбург (BER), на 20 км от центъра на града.