Световна седмица на общественото здраве 4-8 април 2022 г.

Глобалната седмица на общественото здраве (GPHW) е инициатива на Световната федерация на асоциациите по обществено здраве (WFPHA) и има за цел да обедини институции, общности и участници в общественото здраве от цял ​​свят за признаване на приноса на общественото здраве.

Това първо издание на GPHW ще се проведе в периода 4 – 8 април 2022 г. под мотото: „Значимост на общественото здраве: изграждане на ново бъдеще“. Всеки ден ще се фокусира върху конкретна тема:

Понеделник, 4 април: Изграждане на устойчивост към COVID-19

Вторник, 5 април: Преодоляване на климатичната катастрофа

Сряда, 6 април: Постигане на равенство в здравето

Четвъртък, 7 април: Укрепване на асоциациите и общностите по обществено здраве

Петък, 8 април: Предотвратяване на следваща пандемия WFPHA приканва всички членове и асоциации за обществено здраве да се присъединят, да разпространяват информацията за Глобалната седмица на общественото здраве и да организират дейности в своята страна и общности.  

Форматът на GPHW буквално копира натрупания опит на EUPHA в трите предходни EUPHW. Предлагат се 3-те подхода: изцяло онлайн, присъствено и/или хибридни събития. Ще има видимост на регистрираните събитив и провеждането им на сайта на WFPHA и в социалните медии. WFPHA също така ще организира поредица от свои събития през седмицата. 

Срокът за регистрация на събития за WFPHA е до 15 февруари 2022 г. на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. като се попълва информацията, посочена в attached file  (отворете този файл и ще видите, че той има същите полета, както при Европейската седмица на общественото здраве).

Повече информация може да се получи на GPHW page или чрез изпращане на информация до Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.